Mina val

Jag har en känsla av att det kan vara några nya läsare här blandat med alla fina ”gamla” läsare <3

Så….kan det kanske vara på sin plats att presentera mig lite nu!? En presentation ska ju ligga under rubriken ”Om” men den sidan har jag inte fått ihop riktigt än….ska det vara så svårt att skriva om mig själv??

Fröken Nilsson lr som jag eg heter, Annica är en tjej/kvinna/mamma/sambo på 38 år som just nu jobbar som USK inom äldreomsorgen men hoppas att andra planer kommer att utveckla sig framöver.

1 barn, 1 sambo, 1 katt, 1 hus i en liten by i sydvästra småland (3,5 mil från Ullared)

Började med lågkolhydratskost med naturliga fetter(LCHF) 2010 då jag va trött på de kilon som hade smygit sig på mig….idag vet jag inte hur många kilon jag eg tappat, men det är väl runt 15-16 st, har valt att inte sätta nya batterier i vågen då vi eg inte är vänner, mina tankar får märkliga vägar nämligen av att kliva upp på den plattan 🙁

Jag är galet nyfiken och intresserad av att laga mat så många bloggar har lästs under dessa år, böcker likaså (vill ni ha boktips?) och många insikter om hur JAG fungerar trillar på plats hela tiden, är inte framme än men jag ska jobba på #MittBästaJag2015 och självklart längre än så!

Vad äter jag nu då?

Fisk, skaldjur, kyckling, ägg, kött, ovanjordgrönsaker som tex vitkål, broccoli, blomkål, sparris, spenat, brysselkål, paprika, aubergin, ja många grönsakssorter försöker jag få in i veckans måltider. Naturliga fetter från smör, avokado, oliver, bra oljor, nötter, kokosolja. Mejeriprodukter då….jo just nu finns de med lite, MEN jag mår som bäst helt utan dom (bara smör kvar) och är tillbaka in i de banorna (mejerifritt alltså). Min sorg i att äta mejerifritt ligger bland de goda ostarna….japp jag är en ostoman ( jädrans kasein!!)           Ni kanske tänker ”ja men då blir det ju åt paleohållet” o ja det gör det kanske, utan frukt då 😉 , bär äter jag ibland. Jag kommer att benämna min kost som en lågkolhydratskost, helt glutenfri med naturliga artegna fetter för det tycker jag känns helt rätt för mig, vad JAG äter är ju just MITT val.

Skärmavbild-2014-02-25-kl.-20.00.27-650x398.png (650×398)
                                            Bild från Kostdoktorn

 

Under resan har jag kommit på att det är oerhört uppfriskande att ta en löp/joggingtur och numera i Five Fingers!! Lite gruppträning i skolans gympasal försöker jag hinna med när jag inte jobbar oxå.

En annan hobby jag har är nagellack 😉 för de som följer mig på Instagram är det ingen nyhet precis!

Hösten 2014 innebar att jag förverkligade en dröm! Jag utbildade mig till Kostrådgivare hos Anna Hallén, en helt underbar utbildning med massa polletter som trillade ner om både det ena och andra. Så nu är jag Diplomerad Kostrådgivare 🙂 och det kommer att bli en del av min framtida yrkesroll 🙂 spännade och samtidigt galet läskigt!!

Diplomerad kostrådgivare

Där har ni en liten bild av mig 🙂

Väljer Ni att stanna kvar här så hoppas jag kunna bjuda er på en hel del!

8 reaktioner till “Mina val”

  1. Strålande Annica! Ser fram emot att följa dina vägar och att lära mig mer om kroppens hemligheter! Och anmäla mig till din första kurs! När börjar den

      1. Ingen press här inte! Det är bara så fasligt spännande det du håller på med

  2. Superspännande, följer dig gärna. Du vet var du har din ”första frivilliga testperson” ;-)/Anna i Unnaryd

  3. Ska bli kul & nyttigt att följa med här 🙂
    Du äter inte frukt, pasta, potatis , morötter och sådant är det pga av sockret eller? Frågar eftersom att jag är så himla dålig på sånt här och blev nyfiken 🙂

    1. Det jag inte äter är, pasta, mjöl ja allt m gluten, ris och socker. Potatis kan jag välja någon gång när jag bjuds på det men sällan här hemma, likaså rotfrukter inget som jag säger helt nej till men det tillhör inte vardagskosten om jag säger så 😉 Frukt….nej det väljer jag att inte heller äta, för mkt kolhydrater för min del och triggar mig att äta mer än jag tänkt, sen finns det så mkt goda grönsaker att äta så frukt behöver jag inte. Fråga på det är kul att svara 🙂

Kommentarer inaktiverade.