Sparris & Räkgratäng – mejerifri

Vad sägs om ett litet tips på en god måltid till ikväll, lr vilken dag som helst! Är en favorit som jag längtat efter ett tag men ändå inte gjort då ”orginalreceptet” inte är mejerifritt….HÄR har ni det receptet.

MEN, självklart gick det att göra om receptet så att det skulle passa en mejerifri livsstil 🙂

       

Ovan har ni huvudingredienserna!

Du behöver:

2 pkt fryst sparris á 200 gram

400 gram skalade räkor (ta så mycket du själv vill)

100 gram finstrimlad purjolök

2 dl Extra Creamy Kokosmjölk

1 dl majonnäs

2 tsk sambal oelek

1 pkt fetaost av get&fårmjölk

Tillaga sparrisen efter pakets beskrivning och lägg den i en ugnsform, i med räkor och purjolök i formen.

Blanda kokosmjölk, majonnäs, smulad/riven fetaost och sambal oelek, toppa räkorna med ”såsen”

Dax för ugnen i 10-15 minuter, 220 grader.

Gratängen är god precis som den är som egen rätt, men en fin bit fisk till blir inte sämre 🙂

Smaklig Måltid!