Om

Fröken Nilsson lr som jag eg heter, Annica Nilsson är en tjej/kvinna/mamma/sambo som jobbar som USK inom äldreomsorgen och även driver mitt eget företag ”Fröken Nilssons Hälsa” med några olika inriktningar.

Lymfmassör
Massageterapeut
Kostrådgivare/Livsstilskonsult
Naturkosmetisk Frisk och Skönhetsterapeut.

Jag bor tillsammans med 1 barn, 1 sambo, 1 katt, i ett 1 hus i 1 liten by, Broaryd i sydvästra småland (3,5 mil från Ullared)

Började med lågkolhydratskost med naturliga fetter(LCHF) 2010 då jag va trött på de kilon som hade smygit sig på mig….idag vet jag inte hur många kilon jag eg tappat, men det är väl runt 15-16 st, har valt att inte sätta nya batterier i vågen då vi inte är vänner, mina tankar får märkliga vägar nämligen av att kliva upp på den plattan.

Jag är galet nyfiken och intresserad av hälsa och bra mat så många bloggar har lästs under dessa år, böcker likaså och många insikter om hur JAG fungerar trillar på plats hela tiden, är inte fullärd än men jag jobbar på #MittBästaJag!

Hur äter jag?
Fisk, skaldjur, kyckling, ägg, kött, ovanjordgrönsaker som tex vitkål, broccoli, blomkål, sparris, spenat, brysselkål, paprika, aubergin, ja många grönsakssorter försöker jag få in i veckans måltider. Naturliga fetter från smör, avokado, oliver, bra oljor, nötter, kokosolja. Mejeriprodukter då….ibland finns de med, MEN jag mår som bäst helt utan dom (bara smör kvar) har mycket lättare att inte överäta, känner mättnad på ett annat vis, min hud mår toppen. Min sorg i att äta mejerifritt ligger bland de goda ostarna….japp jag är en ostoman ( jädrans kasein!!)
Ni kanske tänker ”ja men då blir det ju åt paleohållet” o ja det gör det kanske, utan frukt då, bär äter jag ibland. Jag kommer att benämna min kost som en lågkolhydratskost, helt glutenfri, fri från spannmål, fri från socker, med naturliga artegna fetter för det tycker jag känns helt rätt för mig.

Skärmavbild-2014-02-25-kl.-20.00.27-650x398.png (650×398)

                                            Bild från Kostdoktorn

Hösten 2014 innebar att jag förverkligade en dröm! Jag utbildade mig till Kostrådgivare hos Anna Hallén, en helt underbar utbildning med massa polletter som trillade ner om både det ena och andra.
Hösten 2015 fyllde jag på kunskaperna ytterligare hos Anna Hallén och kan numera kalla mig Lic. Livsstilskonsult. Nu har jag även med mig i kunskapsbanken vad som händer i kroppen vis stress, vid obalanser i signalsubstanser och hormoner, väldigt intressanta ämnen!

Diplomerad kostrådgivare

Jag är utbildad massageterapeut (2002) inom Svensk Klassisk Massage via Hälsoteket i Malmö och har i en period jobbat som massageterapeut ute på företag, men efter mammaledigheten och fram tills våren 2016 bara masserat på hemmanivå, så nu är det roligt att fortsätta jobba med denna kunskap!!

Hösten 2016 gick jag en utbildning till och är nu även Naturkosmetisk Frisk och Skönhetsterapeut (Ewa´s Utbildningar i Östersund)
Det innebär att jag även gör ansiktsbehandlingar och någon mer kroppsbehandling där jag ENBART jobbar med naturliga kropps och ansiktsprodukter, inga kemiska tillsatser eller mineraloljor som huden inte mår bra av!

Mars 2017 fick jag mängder med kunskap om tarmen och dennes hälsa genom Helen Kjellin, en kunskap jag sätter stort värde på!

Maj 2017 gick jag grundkursen i lymfmassage på Axelsons i Stockholm för Bebe Gransten. Oerhört intressant ämne och många pusselbitar trillar på plats.
Januari 2018 gick jag steg 2 i lymfmassage för Bebe på Lymfsalongen. En dag med koppning och tejpning för lymfsystemet blev det oxå då.

Jag är återförsäljare av produkter från Chokladserien, Rosenserien och Scandinavian Herbs produkter som återfinns under sin egen flik här på sidan.

logo_05_ad_bold

Chokladserien