Kolesterol

Äntligen står det rätt fakta om kolesterol i en hälsotidning!! Kolesterol ett livsnödvändigt ämne för massa av saker i kroppen. tex är det byggsten till massa av våra hormoner som testosteron, östrogen, kortisol. Kolesterol är även en väldigt viktig byggsten till våra cellväggar, för visst är det bra om de håller det som ska vara i cellen inne och det som inte ska in i cellen utanför!?! Kolesterol är även med och hjälper vårat immunförsvar och det vill vi väl inte förstöra. Det finns massor som just kolesterol fixar med i kroppen så var inte rädd för det.

wpid-20150224_151158.jpg
Från tidningen ”Spring” #2/2015

 

En fråga hade jag dock när jag läste notisen och det va det sista om att diabetiker reagerar annorlunda med kolesterolet….ställde frågan i Anna Halléns FB-grupp för oss som utbildat oss till Kostrådgivare hos henne och fick svaret av Anna själv (TACK)

Diabetiker reagerar inte annorlunda MEN högt blodsocker skapar hårt och kompakt LDL.  Det är inte bra.”

Jo men visst det fanns ju någon stans i bakhuvudet 😉 stora fluffiga LDL är vad vi vill ha 🙂 för de är inte klibbiga och fastnar inte i kärlväggarna, skönt att få hjälp att ta fram kunskapen! SÅ mao det är viktigt att hålla ett jämnt lågt blodsocker (lågkolhydratkost!!) för att inte just LDL ska vara skadligt och klibba fast i inflammerade kärl och det gäller väl inte bara diabetiker precis men där är det ju klurigare, kroppen kan ju inte själv reglera.

Detta var allt för idag 😉 Kram på Er!

<a class="a2a_button_facebook" href="http://www.addtoany cialis rezept.com/add_to/facebook?linkurl=http%3A%2F%2Ffrokennilssonshalsa.se%2Fmin-vardag%2Fkolesterol%2F&linkname=Kolesterol” title=”Facebook” rel=”nofollow” target=”_blank”>