Glutenfritt Bröd – Lågt på Kolhydrater

Delar med mig av det bröd jag bakat de sista gångerna som får högt betyg!
Troligtvis tack vare kokosmjölet så blir det inte ett äggigt bröd…
Tack Erika för ännu ett bra recept, ( i länken hittar ni orginalet som jag bara ändrat lite på, för att jag vill ha det mejerifritt med)

Jag bakar alltid 2 limpor när jag ändå håller på, skivar och fryser in när det svalnat ordentligt. Så mitt recept blir 2 limpor mao.

200 g mandel
200 g valnötter
2 dl kokosnötsmjöl
4 msk fiberhusk
2 tsk supersalt
4 tsk bakpulver
2 msk brödkrydda
½ dl nyponskalsbitar
300 g valfria frön
(ex. 100 g solroskärnor, 100 g pumpakärnor, 50 g sesamfrön, 50 g hela linfrön)
500 g vatten
12 ägg

Gör så här:
Mixa mandel och valnötter till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser i en bunke.
Vispa ihop vatten och ägg i en separat bunke. Blanda allt och häll upp i 2 smorda 1,5-litersformar (har du en form där brödet ofta fastnar? Ta ett bakplåtspapper, knögla ihop och tryck ut i formen.)
Låt stå och svälla i 5-10 minuter.
Grädda i ca 60 minuter i 175 grader i nedre delen av ugnen.
Låt brödet svalna på galler under en bakduk.
Skär upp när brödet svalnat helt.