Pizza!!

Jakten på en bra pizzabotten som är glutenfri utan konstigheter har gjort att jag testat en hel del, de flesta helt ok och godkända av oss vuxna, men barnet……där är det svårflörtat 😉 fram tills idag!!                                                                                                                        Idag testade jag ännu ett nytt recept och fick god hjälp i tillverkningen, uppätandet och bedömningen blev ”jättegod!!” #GladMamma

Ursprungsreceptet på degen kommer från denna sida och kan även användas till att göra frallor av som då i Sveriges största LCHF-grupp kallas ”The Bröd”. Inspirationen av dagens pizza har jag fått från Erikas LCHF till vardag och fest. Många länkar blev det visst, länkkärlek 🙂

Till en plåt behöver Du:

1,5 dl (75 g) mandelmjöl
3 msk (ca 22 g) kokosnötsmjöl
4,5 msk (45 g) fiberhusk
3 krm salt
1 tsk bakpulver
2,5 msk äppelcidervinäger
3 äggvitor (ca 100 gram)
170 g (1,7 dl) kokande vatten

Ugn 180 grader.                                                                                                                       Vispa samman äggvitorna och äppelcidervinägern, blanda allt det torra för sig. Blanda/vispa samman mjölblandningen och äggvitorna innan du slår på det kokande vattnet och rör samman till en deg. Kavla ut degen på bakplåtspapper, under plastfolie så den täcker plåten. Låt degen vila 5 minuter innan du förgräddar i 20 minuter. Nu är det dax att lägga på valfritt pålägg, vi gjorde en enkel variant med tomatsås, skinka, lök och ost, in i ugnen 10 minuter till. Klart och redo att avnjutas.

wpid-20150201_125948.jpg