Blomkålssoppa – Mejerifri

 

 

 

 

 

Vana: Att äta i ett lugnt tempo….. tappar ofta tanken med att äta lugnt och att inte ha något surfande för mig :/ irriterande men jag kommer nog på min knapp så småningom.

Idag kom på mig själv med att efter maten fotats (kan vara värt att blogga/instagramma om ju) så slog jag upp dagens tidning för att kolla lite, precis det jag tänkt mig att jag INTE ska göra, distraherar mig så att jag inte tänker på ATT jag äter, VAD jag äter och HUR jag äter = allt för fort….Men när jag väl var medveten i mitt ätande så upplevde jag att soppan för dagen va väldigt lugnande, krämig och väldigt god. Visst måste det vara en mycket trevligare känsla än att läsa om allt elände i världen just när jag äter åtminstone. Upplevde också att portionen blev precis rätt, jag är ohungrig nu!

Ni ska allt få receptet på denna enkla soppa.

Detta använde jag:

1½ ekologiskt blomkålshuvud med blast och allt

Vatten

2 charlottenlökar

Från kryddlådan: dillfrön, timjan, vitlökspulver, chilipulver, svartpeppar och salt.

Dela blomkål o lök i bitar och ner i en gryta, fyll på upp till hälften av grönsakernas höjd med vatten, räckte perfekt, i med kryddor men vänta gärna med salt. Koka mjukt och stavmixa slätt, nu saltade jag och tillsatte en slurk olivolja med citronsmak. Visst kan man äta soppan precis som den är men jag gillar att toppa med någon form av protein, idag blev det stekta falukorvsbitar.
image

 

Jag gillar inte för blaskig soppa men ni kanske vill ha den tunnare 😉 Nu antar jag att det inte blir något att äta förens senare ikväll eftersom terminens första cirkelpass äger rum i kväll 🙂 Yay! Troligtvis en balja kaffe när sambon kommer hem <3