Chokladbollar på Fröken Nilssons vis

20150210_150111(1)

 

Denna bild publicerade jag på instagram igår, utan recept 😉 inte så sjyst kanske…..sen till nästa ”problem”, jag har inga mått och mängder! ”receptet” här får fungera som en inspiration och du får testa dej fram!

Så här gjorde jag:

Lika delar av rostade hasselnötter och kokosflingor mixas med en liten klick kokosolja i matberedaren till en slät massa, tillsätt rostade mandlar, en klick smör, kakao, vaniljpulver och lite mer kokosflingor, mixa snabbt ihop. Nu hällde jag över allt i en bunke för att lättare känna konsistens och även prova mig fram hur mkt sötning jag och Johan önskade ha i. Jag använde ett sötningsmedel från LCHFbutiken (numera Atreget där man tyvärr inte kan handla online längre 🙁 ) Nu fick jag ta i lite mer rumsvarmt smör för att det skulle bli en rullningsbar smet. Bollar rullas och täcks av kokos.

Vill Du inte använda sötningsmedlel så ta tex honung, dadlar lr liknande, så naturligt som möjligt tycker jag är bäst! Att jag väljer sötningsmedel beror ju på min sambos diabetes och han mår ju självklart bäst om inte blodsockret svajjar upp och ner! Hur jag regerar på sötningen? ja…det är olika, ibland vaknar ”monstret” och ibland håller det tyst…. Det är sällan vi bakar godsaker men just  igår sa jag ok till att baka något, sportlovsvecka och allt 😉

Ha en fin dag alla Ni som kikar in här, jag ska på en 2 timmars behandling nu på förmiddagen (kallas ”drottning för en dag”) sen blir det sportlovsbio i eftermiddag.

2 reaktioner till “Chokladbollar på Fröken Nilssons vis”

Kommentarer inaktiverade.