KycklingFärsLimpa

Ni som följer @frokennilsson_ på instagram har sett min förkärlek till de orangea prislapparna 😉 Särskilt färsk kycklingfärs är det jag fyndat senaste veckorna. För någon dag sedan stod jag och kollade på mitt lager av färs och funderade på vad jag skulle göra, kom att tänka på ett recept jag såg hos Lana/Ryskadockor för bra länge sen och en egen variant på det jag sett blev resultatet jag nu delar med mig till er.

Du behöver:

  • 1 kg kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 10-15 stekta champinjoner i bitar
  • Lökpulver
  • Supersalt
  • Santa Maria Roasted Garlic & Pepper
  • Hackad persilja

Blanda ihop allt och lägg i ”limpform” jag har en i silikon så jag behöver inte göra något med formen (tupperware) , men kör du en vanlig så kan det vara väldigt lämpligt att placera ett bakplåtspapper i formen. In i ugnen som står på 200 grader i 30 minuter. Låt svalna lite innan Du skär upp.

wpid-20150709_181924.jpg

wpid-20150709_182246.jpg

Diverse grönsaker och lite aioli till passade toppen. Denna rätt kommer göras igen och igen med olika smaksättningar, tänk er parmesan, bacon, örter, soltorkade tomater….går säkert att variera på många sätt.

Hur hade Du smaksatt den?