Julkryddat Knäcke Glutenfritt

Här gillas mitt fröknäcke av alla i familjen och nu tänkte jag att jag får väl göra något med julanknytning att tugga på…..har verkligen inte gjort något sådant än!!
Så jag trixade om receptet lite och det blev såhär:

Till 1 plåt

1 dl mandelmjöl
½ dl pofiber
1 msk fiberhusk
knappt 1 tsk salt
1-2 msk pepparkakskrydda
1½ dl mixade solrosfrön
1 dl sesamfrön
40 gram kokosolja
2½ dl kokande vatten

Ugnen 150 grader
Blanda alla torra ingredienser, smält kokosoljan i det kokande vattnet och rör ihop allt.
Bred/kavla/tryck ut degen på bakplåtspapper, dela med en degskrapa/pizzaslicer i den storlek du vill ha på knäcket.
In i ugnen i 60 minuter, sen är det dax att lufta ur ångan då och då medans plåten står kvar i ugnen och torkar.

20151214_193757Fungerar fint som ”gå-bort-present” tycker jag allt 🙂
Misstänker att dessa blir ljuvliga med en bit ost på!