Sällan det dyker upp recept här nu för tiden och detta är inget nytt utan bara en kopia av orginalinlägget från Fröken Nilssons Kök (där finns lite fler recept men sidan är inte aktiv)
Så för att göra 2 plåtar av detta ljuvliga knäcke behöver du:
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
1½ tsk salt
2 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
1 dl hela linfrön eller chiafrön
80 gram kokosolja eller smör
5 dl kokande vatten
Blanda alla torra ingredienser.
Häll det kokande vattnet över kokosoljan eller smöret och låt det smälta.
Blanda allt och låt svälla i 5-10 minuter.
Platta ut degen på 2 plåtar och skåra i lagom bitar. (ev strö lite flingsalt på)
In i ugnen i 60 minuter 150 grader.
Slå av värmen och låt knäckebrödet stå kvar på eftervärmen tills det torkat helt.
Viktigt att Du gläntar på ugnsluckan emellanåt för att släppa ut lite ånga.
Njut med valfritt pålägg eller precis som de är.
Tips 🙂
Krydda knäcket med tex örter eller pepparkakskrydda.