Jag är inte så van vid att laga rödspätta så det är sällan jag köper hem, men ibland utmanar jag mig själv 😉
Panerad i tex pofiber/mandelmjöl är gott men klabbigt att göra och igår efter en dag i solen ville jag göra ngt enkelt. Kollade in kylen och detta blev resultatet!
Spätta i kokosgrädde med sparris och ugnsrostad kålrot.
Detta behöver Du:
ca 16 små spättafiléer ( 2 pkt ICA´s frysta)
500 ml kokosgrädde (Garants lila á 250 ml)
½-1 dl chilisås
Salt & Peppar
”Fiskelycka” fr Änga Gård
rejält med mediumhackad persilja
Smör till formen.
Vik ihop filéerna på mitten och lägg i den smorda formen, blanda ihop resten förutom persiljan och bred över fisken, strö persiljan ovanpå.
In i ugnen i ca 30 minuter, 200 grader.
Väldigt enkelt och oerhört smakrikt!
Har Du ett smarrigt spättarecept att dela med dig av?
Lämna gärna en länk/kommentar så kan vi hjälpas åt 🙂