Vi körde en pizzakväll här igår och testade ett nytt recept på bottnen igen, och nu känns det faktiskt som att detta är ett av de bättre vi testat! Även idag, dagen efter, uppvärmd på nytt.
Receptet kommer från Åse/56kilo
Du behöver till en plåt:
4 ägg
0.75 dl vatten
½ dl mandelmjöl (alt sesammjöl)
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver ( eller lika mkt bikarbonat + ngt surt för aktivering)
en nypa salt
100 gram riven ost av valfri sort.
Vispa äggen pösiga och tillsätt vattnet.
Blanda de torra ingredienserna för sig innan allt blandas ihop. Låt svälla i 5 minuter innan du brer ut allt på plåten (bakplåtspapper är bra att ha 😉 )
Förgrädda i 15 minuter, 175 grader.
Montera på vad Du tycker om och grädda i ytterligare 10-15 minuter i 200 grader.
Här har jag tomatsås, riven ost, salami, champinjoner, purjolök, serranoskinka, oliver och några skivor getost + pizzakrydda såklart 🙂
Toppade med ruccola och feferoni när jag skulle äta.
Barnet i familjen har inte jublat över ngn av de bottnar jag testat så han fick en annan variant (som fick MVG i betyg) från Nillas Kitchen som inte är lågkolhydrat men vetestärkelsefri!!
Klarar Du kolhydraterna så är detta ett helt ok val!