Hur är ditt förhållande till….ost….

Är du beroende av ost? Det här är förklaringen

Ost har samma effekt som heroin

2 rubriker från Dagens Industri och Expressen… Hur känns det att läsa om ostens lr rättare sagt kaseinets effekt i vår hjärna? Jag blir själv faktiskt lite ledsen för jag vet att ost är en av mina ”darlings” har i perioder väldigt svårt att utesluta ost, det är som att jag bara måste få äta den, och visst får jag men varför måste jag överäta?? Utan ost gjord på komjölk (och andra mejerier utom smör) får jag ett lugn i kroppen jag verkligen gillar! Det tar några dar och en hel del vilja att avstå och inte hamna vid en ost och hyvla…. Känslan är att det tom är svårare att avstå än socker!! galet jag vet….

Ost känns fortfarande som en stor uppoffring att avstå (det gör inte socker) Det där med att ”Kill Your Darlings” är ett fortskridande arbete! En fördel om jag väljer att äta vanlig ”ko-ost” är att jag inte triggas igång att äta gluten, det händer till 99% av socker 🙁 så att njuta av god ost IBLAND är något jag garanterat kommer göra!

Vad är Ditt förhållande till ost?? Ärligt!

Bild från DI

 

2 reaktioner till “Hur är ditt förhållande till….ost….”

  1. Ack ja, denna ost… 🙂 Har alltid älskat ost och svårt är det att ge upp även om man länge varit medveten om kaseinets inverkan på kroppen. Jag kan inte säga att jag triggas av osten eller överäter men det är definitivt en njutning. Däremot försöker jag minska på komjölksost eller försöker åtminstone välja opastöriserad t.ex apfenzeller och gärna franska ostar som borde ha mer A2 kasein samt Jerseyost.. Getost tycker jag också väldigt mycket om så det blir mest det jag äter. Så jag försöker prioritera de ”bättre” ostarna för att få behålla min njutning. Ett liv helt utan ost vore ju så tråkigt 🙂

Kommentarer inaktiverade.