Det är skillnad på fruktos och fruktos!

Hur ofta överkonsumerar Du äpplen? Jag skulle nog tippa på ”aldrig” jag menar äpple blir man ju nöjd av efter ett (lr?) Hur lätt är det att överkonsumera läsk, så kallad juice,  fruktyoghurt, köpekakor mm med vanligt socker och ofta tillsatt fruktos? ganska väldigt lätt, lr?

Läs länken nedan!

Tillsatt fruktos kan leda till diabetes – Nyheter | SVT.se.

Problemet med fruktos för kroppen är att för att kunna användas som energi måste fruktosen omvandlas till glukos och det görs i levern, MEN om det nu redan finns tillräckligt med glukos i blodet och glykogenförråden så kommer levern inte att omvandla fruktosen till glukos utan istället omvandlas fruktos till fett…..är det allt för mycket fruktos i ”kö” så finns risken att levern inte hinner skicka iväg fettet till kroppens fettceller och då lagras det fettet runt våra organ, inte något vi önskar! Fetma har väl de flesta koll på vad det skapar för åkommor….

Så vad tänker jag kring frukt? För den som klarar att äta det utan att triggas igång att äta annorlunda än sin plan, så visst ta ett äpple  någon gång, ett äpple gör ingen fet/tjock.

 

Bild från google

 

Men undvik så långt Du kan alla tillsatt fruktos i din mat så hjälper du kroppen att må mycket bättre 🙂