Vana: Glutenfritt

Många tycker att en av de svåraste valen är att sluta äta bröd, det glutenspäckade brödet….även jag tyckte att det va ett väldigt jobbigt val, för visst är det smidigt att bara ”ta en macka” när hungern/suget slår till! Med tiden har jag ju insett att ett mål riktig mat gör kroppen gladare och hjärnan nöjd.

MEN om jag nu VILL ha en macka då?? Ja då ser jag till att baka bröd lr frökex 🙂 svårare än så är det inte! På sidan ”Recept” har jag samlat några av mina favoriter, kika gärna på dom.

Jag bakar något varje vecka för det är inte bara jag som äter av det, men har en plan att inte ta till även detta bröd som en lösning vid sug/hunger utan försöka göra ett medvetet val när jag äter det. Perfekt pålägg för min del är kokt skivat ägg, ger massa mättnad och inget sug 🙂 nu äter jag ju oxå mejerifritt men om jag väljer ost någon gång ändå så kan jag räkna med att jag äter någon skiva mer bröd än ursprungsplanen….japp min hjärna går igång både på bröd OCH ost så det gäller att vara medveten i valet. Väldigt skönt att faktiskt fatta att det är så och se vilka konsekvenser det får för just mig.

Jag har i min lilla resa mot Ett Bättre Jag 2015 skaffat mig ännu en ny bok som ska bli spännande att läsa när nuvarande boken lästs ut

Mindful eating : slut fred med kroppen och maten (inbunden)

Har ingen aning om vad som väntar mig i boken men det ska bli spännande!!